Behovet av våra tjänster har aldrig varit större än nu. För att kunna möta den ökande efterfrågan söker vi:

Barnrättsjurist eller barnhandläggare till Stockholm

Assistansjuristerna AB startades 2012 för att kunna hjälpa personer i utsatta lägen. Juristbyrån är unik i sitt slag då vi endast hanterar ärenden inom rättsområdet personlig assistans.

Byråns verksamhet är djup värdegrundsbaserad med ledning av personlig erfarenhet av att tvingas kämpa för sina rättigheter. Våra klienter är alltifrån nyfödda med förlossningsskador till personer som varit med om svåra olyckor eller som drabbats av progressiva sjukdomar som cancer och ALS.

Arbetet hos oss innebär en nära klientkontakt, där vi fungerar som spindeln i nätet och upprätthåller kontakt med olika instanser och anhöriga, deltar vid hembesök, gör kartläggningar och driver klientärenden som omfattar allt ifrån nyansökningar till domstolsprocesser.

Kvalifikationer:

Vi söker Dig som har ett engagemang och vill arbeta för människors rättigheter.

I vårt arbetsliv är tempot högt, arbetsdagarna intensiva och fyllda av mångfald – ingen dag är den andra lik. Där finns de små utmaningarna men också de stora, och du ska ha förmåga att anta båda. Vi söker dig som har personlig integritet och gott omdöme. Du är van att arbeta systematiskt, självständigt och resultatinriktat.

Du skall ha relevant juristexamen för arbetet, eller några års erfarenhet som barnhandläggare inom LSS.

Vi erbjuder ett arbete där man verkligen kan göra skillnad och lägger stor vikt vid egenskaper som samarbetsförmåga, ansvarstagande och noggrannhet. Du ska ha mycket god förmåga att uttrycka dig skriftligt samt vara väl förtrogen med lagar som LSS och LASS. Det ingår även resor i tjänsten. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Välkommen med din skriftliga ansökan till Agnetha Wiklund-Helén på vd [a] assistansjuristerna.se